This post is also available in: Français English

xpand interieur virtual

In 1995 betrokken we, na 7 jaar ondernemerschap op een huurlocatie, ons eigen pand: een oude, organisch gegroeide zeepfabriek. Toen we in 2013-2014 besloten onze activiteiten als productiebedrijf/plasticrecycling te stoppen, konden we het gebouw niet loslaten. We begonnen aan een avontuurlijke transformatie van ons pand tot business- en event center, een transformatie waarin we meer dan eens vaststelden dat onze hands-on mentaliteit, gekoppeld aan onze technische en juridische bagage, ons behoedden tegen foute architecturale beslissingen.

We zijn grote voorstanders van het hergebruik van oude gebouwen maar vinden wel dat al te vaak op louter theoretische wijze wordt gekeken naar een renovatietraject waardoor belangrijke praktische en veiligheidstechnische zaken uit het oog verloren worden. Achteraf zijn deze zaken zeer moeilijk nog te wijzigen dan tegen grote meerkost en vertragingen met alle gevolgen van dien.
Omdat we vinden dat we dat zelf beter kunnen, beschouwen we ons als uw ideale partner bij dergelijke projecten. Niet in het minst omdat we niet enkel oog hebben voor het gebouw op zich maar ook en vooral op veelzijdigheid en modulariteit bij gebruik. Hetgeen dan weer zijn positief effect heeft op verwarming/koeling en dus op energiegebruik.

Interesse gewekt? Bekijk eens ” The making of Het XPand”

Voor al uw vragen rond herbestemming bedrijfspanden contacteer ons via mail amandalatinne@xpandprojects.com of telefoon 0475/367 398

%d bloggers liken dit: