About Us

Als tweede en derde generatie van een kunststof-recycling-familie hebben we een grondige kennis van de recyclingbranche. We waren een van de eersten in Europa die kunststoffen op industriële schaal recycleren, waardoor enorme hoeveelheden kunststoffen niet als afval konden worden beland. We hebben tien jaar ervaring met grondstof, mechanisch sorteren en werken met heterogene afvalstromen. We weten perfect welke recyclage-lijnen het meest geschikt zijn voor afvalstromen en, nog belangrijker, welke lijnen het meest flexibel zijn voor verschillende afvalstromen. We zijn voortdurend bezig met het onderzoeken van interessante toepassingen voor gerecyclede materialen en worden zeer gewaardeerd door hoogwaardige kunststof-gebruikers als leveranciers van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen op een regelmatige basis.

Als recyclers zelf zijn we erg blij met de circulaire trend, maar we betreuren de trend van verplaatsing naar het Verre Oosten van productie en recycling. In Europa zijn we pioniers geworden in het “sorteren” van (huishoudelijk) kunststofafval ten koste van het “recyclen” van kunststoffen. Meer en meer van dit “gesorteerde” plastic wordt naar het buitenland getransporteerd omdat de milieukosten van dit transport en andere elementen niet in aanmerking worden genomen en winstdenken de overhand heeft. Op deze manier gaat belangrijke recycling evenals recycling-capaciteit verloren voor de toekomst. We waren een van de laatsten die het schip verlieten, maar we zijn ook vatbaar geworden voor grondstofproblemen vanwege de delocalisatie in het Verre Oosten. Toen we besloten onze recyclingfabriek te sluiten, voelden we ons moreel verplicht om als 
changemakers te blijven optreden.

Met een eccelectische (academische) achtergrond zijn we trendsetters in het overbruggen van de kloof tussen theoretische en praktische kennis over circulaire onderwerpen. Toen we stopte met onze recycling-productie, transformeerde we onze fabriek, een oude zeepfabriek, in een trendy bedrijfs- en eventlocatie met circulaire  technieken. We zijn erg optimistisch over het feit dat onze tijden een contrapunt zijn. Met Einstein zijn we het erover eens dat oplossingen het beste kunnen worden gevonden om onze manier van denken te veranderen. We zijn er zeker van dat een andere ruimtebeleving verschillende denkprocessen verbetert. Daarom organiseren we onze circulaire denkwerk-plaatsen graag in de circulaire omgeving van onze eigen gerenoveerde fabriek waar we transparantie, gezelligheid en een totaal nieuwe kijk op “het klaslokaal” combineren.

We blijven fungeren als motivators en knowhow-zenders voor elk recyclingbedrijf, organisatie of project. Heb je een vraag? Vraag het ons gerust en laten we van gedachten wisselen!


%d bloggers liken dit: